Wednesday 23 March 2011

hunting for witches

Az önce bu Facebook'ta Kaos GL'nin bir status update'i sayesinde şu habere denk geldim.

RTÜK paralı sinema kanallarından birinde Sex and the City 2'yi yayınlayan Digiturk'e filmdeki eşcinsel evlilik sahnesi yüzünden ceza kesmeye uğraşıyormuş.

RTÜK başkanı demiş ki:

''Kuşkusuz kendisini homoseksüel olarak tanımlayan kimselerin de yasal ve kültürel imkanlar elverdiği ölçüde bir akit dahilinde birleşmeleri mümkündür. Böyle bir durumun, olağanlaştırılarak, sunulması ise, çocuklar ve gençler üzerinde olumsuz etki oluşturacak, toplumun temeli aile kurumunu zafiyete uğratacaktır. Bu tür ilişkilerin normal gösterilmeye çalışılması, Türk aile yapısına zarar verici niteliktedir.''

- "Kendini homoseksüel olarak tanımlayan kimseler" nedir bir kere? "Aslında eşcinsellik 'gerçek' bir şey değil, bu insanlar öyle kendi çapında takılıyor" demeye getirir gibi. Eşcinsel insanın kimliğini, varlığını bir evcilik oyununa indirgemeye çalışan, inanılmaz derecede patronluk taslayan bir kelime grubu. Aklıma bunu getirdi.

- Eşcinsellik son derece "olağan" bir şey. Çevrenizde en az bir kere hemcinsine ilgi duymuş bir sürü insan olduğundan emin olabilirsiniz.

- Kimse bir filmde eşcinsel evlilik sahnesi gördü diye eşcinsel olacak değil. Dünya öyle yürüseydi günde 204820 tane heteroseksüel birlikteliğe maruz kalan eşcinseller eşcinsel kalmaya devam etmezdi, bu mantıkla.

- Bütün bu homofobinin altında korkunun yattığına inanıyorum. Gerçekten. Ya çoğu insan hiç eşcinsel birini tanımadığına (yanlış olarak) inandığı için ortaya çıkan bir bilinmeyen şeyden korkma durumu, ya da zihninin derinliklerinde kendi heteroseksüelliğinden emin olamamaktan ortaya çıkan bir korku. Sanıyorum ki insanların eşcinselliği bu kadar toplumun kenarına itme isteğinin sebebi bu. Çevrelerinde çok eşcinsel olursa sanki içlerindeki eşcinsel eğilimleri içeride tutamayacağından korkuyor gibi insanlar, ve eşcinselliğini açık açık yaşama cesareti olanlara kıskanma ve korku arası garip bir duygu besleyip bunu nefret olarak dışa vuruyorlar.

Kısacası bu çağda komik kaçan şeyler bunlar. Size ne kardeşim elalemin eşcinsel evliliğinden. Sizinle evleniyorlar sanki.

- Bir de, Türk aile yapısı, my ass. Türkiye'de herhangi bir gazeteye göz attığınızda her gün mutlaka eşini ya da çocuğunu döven, bilmemkaç yerinden bıçaklayan, taciz eden insan haberi görebilirsiniz. Varsın "Türk aile yapısı" biraz daha zarar görsün.

No comments: