Tuesday 24 May 2011

if i get there early, will it be the right time?

Sanırım şu son birkaç yıl içinde bir ara leyleği uçarken gördüm. Sürekli havaalanlarında, tren istasyonlarında, yollarda geçiyor vaktim. Sabaha karşı Barcelona'ya doğru yola çıkacağım. İzlanda'daki volkan patlamasının Londra havaalanlarını etkilemeyeceğini umuyorum, ülkenin kuzeyindeki havaalanlarında uçuşlar iptaldi bugün.

3.20 gibi evden çıkıp 4'te havaalanına giden otobüse binmem gerekiyor. Birazdan yatıp birkaç saat uyuyacağım. Bu aralar uyku saati 4 olan bir insan olarak bunu nasıl yapacağım bilmiyorum.

Pazar günü görüşürüz.

to all the kick ass, beautiful fierce femmes out there

Geçen gün bir forumda aşağıdaki videoya denk geldim. Onlarca insan videoyu öve öve bitiremedi günlerce, herkes ne kadar duygulandığını falan söylüyordu. Ben ısrarla o kadar zaman izlemedikten sonra az önce videoyu izledim. Ve gayet de ağladım mı, evet.



Kendimi femme olarak tanımlamıyor olsam da, dışarıdan öyle görünüyorum çoğu zaman insanlara. Ve otomatik olarak "hetero" algılanan, her seferinde öyle olmadığını insanlara açıklamak zorunda kalan bir insan olarak kendimi bahsettiği femme karakteriyle fena halde özdeşleştirebiliyorum.

Monday 23 May 2011

i am a weapon of massive consumption

Bugünlerde alışveriş delisi oldum tamamen.

İngiltere'de her Coca Cola şişesi ve kutusunda bulunan şifreleri Coke Zone diye bir internet sitesinde biriktirerek puan toplayabiliyorsunuz. Biriken puanlarınızla da hediye seçebiliyorsunuz. Sonunda deliler gibi içtiğim o kadar diyet kola bir işe yaradı, ve dün Bourjois göz kalemi ve oje sipariş verdim. 30TL'lik makyaj malzemesi bedavaya gelmiş oldu böylece.

Makyaj malzemesi demişken, İngiltere'ye taşındığımdan beri genelde Rimmel kullanıyorum. Özellikle kalıcı rujundan çok memnunum. Pudralarını da çok seviyordum, cildimi gayet mat gösterdiği halde yüzümde kat kat pudra görüntüsü olmuyordu. Ama şu son bir yılda Rimmel'dan aldığım bütün pudralar kırıldı. Değişik pudra türlerini denedim, hepsi kırılıyor. Gün içinde makyaj çantamı yanımda taşımayı seviyorum, ve pudramı yanıma alamaz oldum kırılır korkusuyla. Sırf o yüzden Türkiye'de ayrı, İngiltere'de ayrı pudram var yolculukta kırılmasın diye. O yüzden artık yeter diyerek Max Factor pudra aldım bu haftasonu. O da kırılırsa toz pudraya geçiş yapacağım galiba. Bütün gün çantada sağa sola çarparak gezse de kırılmayan pudra markası bilen var mı acaba?

Coca Cola kodlarının bir süper yanı da Mart-Nisan boyunca her şifreye ASOS'tan £5 indirim çeki vermeleriydi. Elimde onlarca indirim çeki var, her alışverişte maksimum bir çek kullanılabildiğinden sadece ikisini kullandım şu ana kadar. Önceki hafta bikini almıştım, bu haftasonu da şifon bir etek aldım. Mümkün olduğunca fazla indirim çeki kullanabilmek için shipping de bedava olduğundan her parçayı ayrı sipariş veriyorum. Kodları Haziran sonuna kadar kullanmaya devam edeceğim. İhtiyacı olan varsa verebilirim, ama Türkiye dışı siparişlerde geçerli mi bilmiyorum.

Bugün eBay'de son 1-2 dakikaya kadar fena ucuz fiyatlı olan bir Balenciaga ve bir Marc by Marc Jacobs açık artırması ile karşılaştım. MbMJ çanta çok güzel ve yeniydi, authentic de görünüyordu, ama Purse Forum'da satıcının daha önce sahte bir Alexander Wang çanta ve Louboutin ayakkabı sattığını öğrendim. MbMJ çanta sahte olmasa bile daha önce sahte çanta/ayakkabı satmış birine para kazandırmak istemedim, o yüzden son anda fiyat fırlayınca fena halde rahatladım. Diğeri ise fena halde yıpranmış bir Balenciaga Day'di. Çantanın tutacak kısmı kararmıştı ve bir çok yerinde lekeler vardı. Lekeleri profesyonel olarak temizletmek £50-150 arası tutuyor yapan mekanın kalitesine göre, ya da evde designer çantalar için özel leke çıkarıcılar ile temizlenebiliyor; ama daha önce hiç öyle bir şey yapmamış olduğumdan "Ya çıkmazsa, ya deriyi yıpratırsam" korkusu oluştu kafamda. Ayrıca çantanın tutacak kısmı bir kere karardı mı onu profesyonel olarak temizletmek bir ekstra £50-100 falan tutuyor, ve malesef belli bir dereceden fazla kararan tutacakları evde deriyi sertleştirip boyasını akıtmadan temizleyebilmek mümkün değil gibi bir şey. O yüzden çantayı kullanılabilir hale getirmek zaman ve paraya mal olacağından maksimum bid'im baya düşüktü. Ayrıca daha yeni 1-2 hafta önce çanta aldığımdan annemin tepeme binmesinden korktum. Çanta maksimum rakamımdan £20 fazlaya gitti. :(

Bu arada bir süredir blog'uma bilgisayarımdan fotoğraf eklerken "büyük" seçeneğini bile işaretlesem fotoğraf post'a küçük boyutlarda ekleniyor. Ve üstüne tıklayınca da büyümüyor. Nasıl düzeltebilirim bunu? Eskiden böyle değildi.