Wednesday 24 August 2011

beymen vs. MJ



Az önce Markafoni Beymen satışında 55TL'den 25TL'ye düşen bir adet Beymen anahtarlıkla karşılaştım (bkz. solda). Sağdakiler ise Marc Jacobs'ın Special Items koleksiyonuna ait, 3 sezon önce 5 dolara satılıyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Başkasının tasarımını çalıp bilmemkaç katı fiyata satmak da bir başarı tabii.

Sinirleniyorum böyle şeylere hakikaten.

Monday 22 August 2011

little girl with one eye

Üyesi olduğum bazı sitelerde profilime "X insanlarla konuşmak istemiyorum" yazmak zorunda kalıyorum. Çünkü bazı insanlar ısrarla tanışmak istediğim insan profiline hiç uymadıkları halde mesaj atarak bana böyle yapmanın gerekliliğini gösteriyorlar (bkz. profilimin tepesinde koca koca gay yazmasına rağmen hala mesaj atıp duran erkekler). Zaman zaman insanlar bunu yaparak kendini beğenmiş göründüğümü söylüyorlar, ama kendini beğenmişlikten ne kadar uzak bir insan olduğumu bildiğimden şu ana kadar öyle denmesinin üzerinde durmamıştım. Dün Gaydar'da bir profil görene kadar.

Konuşmak istemediğim X insan profili herkese copy-paste aynı "Slm, msn'im şu eklesene" mesajı atanlar, cam'de seks ya da erkek arkadaşıyla arasına üçüncü arayanlar, ve "Tanışabilir miyiz" diye muhabbete başlayanlardır (şu "Tanışabilir miyiz"e mantık çerçevesi içinde açıklayamadığım bir uyuzluğum var özellikle). Onun dışında "Böyle böyle insanlar bana mesaj atmasın" demeyi önyargılı ve ukalaca buluyorum hakikaten ben de.

Bu bahsettiğim profilde kız "Emolarla, drama kraliçeleriyle, küçük kızlarla konuşmak istemiyorum" diyordu. Önce aklımdan "Onlara emo denmiyor bir kere, emo kid deniyor" diye geçirdikten sonra "Pardon, bu küçük kızlar kim oluyor" diye sorma gereği duydum kendisine. Öğrendim ki küçük kızlar "Teenage olanlar, olgun olmayanlar ve yaşı geçtiği halde teenage gibi davrananlar" oluyormuş. Şimdi tanımıyorum etmiyorum bu insanı, ama eğer kendisi gibi insanları tanımadan etiketlendirme meraklısı olsaydım muhtemelen "Küçük kızlar" kategorime yollayacağım biri olurdu. Böyle bir peşin hüküm merakı kaç insanın olgunluk standartlarına uyuyor merak ediyorum çünkü.

Niye kendimi bu kızla aynı tutmuyorum? Çünkü benim mesaj almak istemediğim insan tipi belli: Bir insan ya erkek kimliklidir, ya değildir; ya "Tanışalım mı" demekte ısrarlıdır, ya değildir; ya cam seks/üçüncü insan arıyordur, ya aramıyordur. Bunların ortası, gri bölgesi yok. Ama şimdi hangi insan bunu okuyup "Ben olgun değilim ya, mesaj atmayayım bu kıza" diyecek ki? Ya da insanın başkasını" küçük kız" olarak etiketlemeye hakkı var mı? Özellikle de bir kadının kadını aşağılayıcı bir deyiş olan "küçük kız"ı başka kadınlardan bahsederken kullanması gerçekten de içler acısı bir durum değil mi?

Ukala insanlar kadar itici bulduğum birileri yok gerçekten. Biri ne kadar etkileyici görünürse görünsün, kendini beğenmişliği ortaya çıktığı an benim için güzelliği sıfıra iniyor. Ukalalığı, kendini beğenmeyi çekici bulan var mı acaba?

Olmalı ki insanlar böyle itici olmaya devam edebiliyorlar.