Wednesday 22 April 2009

brain shivers suck


İlacımı (Effexor XR) almayı unuttuğumu vücudumun verdiği tepkilerden anlıyorum. 2 saat bile geciktirmiş olsam, bazen de hiç geciktirmediğim halde -dozumu artırmam gerektiğini ima eder gibi-, burada da yazmıştım eskiden, titreme-baş dönmesi karışımı garip bir his geliyor üzerime. Alkolik olanlarınız bilirler, aşırı aşırı -bir şişe Jack Daniels tek başınıza içmişsiniz kadar aşırı- içilen bir gecenin sabahında uyandığınızda bir titreme geliyorsa üzerinize, bu bahsettiğim şey ona benziyor.

"Brain shivers" adını vermiş buna sevgili Effexor bağımlıları. Geçen hafta forumun tekinde karşılaştığım dallama kişiliğin "Antidepresanlar bağımlılık yapmaz" iddiası geldi aklıma. Yapar lan. Sen ki hangi tıp fakültesini bitirdin, kaç tane antidepresan kullandın? Effexor dışındakileri pek bilemem, Prozac sadece 2-3 ay kullanıp kestiğim gün Effexor'e geçtiğim için yoksunluk belirtilerini yaşamadım, zaten de dandikimsi bir ilaçtı, ama Effexor geciktirince bile bu kadar ağzıma sıçıyorsa tamamen kesince zavallı bedenim ne acılar çeker bilemiyorum. Bunu bir zamanlar gömlek gibi değiştirir olduğum psikiyatristlerin hepsinden duymuş olduğum gibi siz de netteki yüzlerce Effexor forumundaki binlerce kullanıcıdan duyabilirsiniz, if you google it. Bu bağımlılık değilse ne bağımlılıktır? İlaç üreticileri salak gibi bağımlılık-yapar-abi yazacak değiller herhalde prospektüse.

Neyse, konuya dönersek, those brain shivers.. Düzensiz ve sorumsuz bir insan olarak ilacımın belli bir saati yok. Normalde her gün aynı saatte almam gerekiyor ama ben öğlen gibi aklıma ne zaman gelirse alıyorum, ilacım çok akıllı zaten, gecikirsem hemen hatırlatıyor. Vücudum ihtiyacı olan SNRI dozunu aldıktan sonra da bitmiyor bu brain shivers olayı, gece yatana kadar devam ediyor. Yani ilaç saatimi geciktirmek ya da almayı unutmak pek hazzetmediğim bir olay.

"People are getting sensations in places there aren't supposed to be sensations. Brain shivers can run your whole body right out to the tips of your fingers and toes. And back again."

"I'm looking for any and all information I can get about the phenomenon called "brain shivers"
They suck.


>--what it feels like,
Anything from just a subtle sensation that your brain didn't move around as fast as your head did or a silly-springy-jello-head feeling for a moment to full-fledged lightning storms with hurricanes and waterspouts in high seas, very painful.


> what drugs cause this effect, etc.
Effexor is notable.
Even years later."

"You turn your head or your whole body, but your brain stays put for a micro second, then tries to catch up but only in a stuttering, stopstart motion, accompanied by a staccato 'zzt zzt zzt' with each stop. The 'zzt' you can feel in your head, an electric sort of vertigo, and it often reverberates in your hands and fingers. Some folks feel it in their toes; I haven't yet."

Bunun nasıl geçtiğini keşfeden biri varsa bana da haber versin. Uyuz oluyorum çünkü.

Tuesday 21 April 2009

don't be glum, be glam


Slept on my face, and woke up confused
A bit concerned about what I've been up to
There's so many people I might have upset
I apologised to them all with the same group text

Bring me tea!
Bring me coffee!

I was up all night
I've been making mistakes
I'm hiding it well
But I don't feel great

I'm trying to deal with it quietly
But something's gone very wrong with me
I don't know how long I can keep it hid
I'm having trouble forming sentences

Bring me tea!
(That looks like it really hurts)
Bring me coffee!
(Should have taken the day off work)

(Last night we tried to warn him)
Took me ages to get dressed this morning
Art Brut'nün yeni şarkısı Alcoholics Unanimous kesinlikle hayatımın soundtrack'i olmalı. Özellikle sözleri ("Slept on my face/ and woke up confused/ A bit concerned about what I've been up to/ There's so many people I might have upset/ I apologised to them all with the same group text") akşamdan kalmış sabahlarımda yaratıcılığım üzerimde olabilse yazacağım türden kesinlikle. Sabah pişmanlıklarıma göre tam. Alcoholics unanimous!!
Glam Chops da seviyorum. Pek glamler.
Elma şarabı buldum sonunda, bugün içmeyi planlıyorum. Ve birazdan hastaneye gidip tekrar ayağımın röntgenini çektirmem lazım, yeniden kırdım sanırım. Pfh.
İnsan 6 içinde 2 kez fark etmeden aynı kemiğini kırar mı ya?

bir yerde // constant craving

We Hate Sam Ronson şeklinde bir grup var mı acaba? Varsa üyesi olabilirim her an. Bir zamanlar favori çiftim olan, hatta duvarımda resimleri asılı olan tek çift olan Lindsay ve Sam ikilisi ayrıldıktan sonra Sam'e felaket derecede antipati beslemekteyim. Lindsay'i aldattığı dedikoduları, medyada ortaya çıkan yaptığı mallıklar falan beni aşırı derecede soğuttu. Lindsay sana fazla gelir bir kere. Ayrıca onun sayesinde isim yapıp sikko DJ'likten gecesine 15000 pound alan bir tip haline geldikten sonra kızcağızın bu kadar ağzına sıçmayı garipsedim cidden. Ölsün mümkünse SamRo.

Eski sevgililere adıyorum bu post'u. Leisha Hailey ve KD Lang çifti, 1996.



Ve KD Lang'in bu şarkısı da benim eski sevgilime gitsin bari..

Even through the darkest phase
Be it thick or thin
Always someone marches brave
Here beneath my skin

Constant craving
Has always been

Maybe a great magnet pulls
All souls towards truth
Or maybe it is life itself
That feeds wisdom
To its youth

Constant craving
Has always been

Monday 20 April 2009

do it again


I'm loving this ad!! Isn't that the hottest guy in the world or what??

Turns out his name is Mat Gordon. I just added his name to the List of People I'd Love to Stalk. So abso-fuckin-lutely hot.