Friday 7 December 2007

dealing with your hangover

Çok içilen günlerin ertesi sabahı iğrenç bir başağrısı ve bulantıyla "Allah kahretsin" diyerek uyanmanıza engel olabilecek bazı öneriler..

Önceden alınabilecek tedbirler:
-Hiç içmeyin.
-Madem içtiniz, bari boş mideyle içmeyin.
-Tam yağlı yoğurt yemek midenin iç duvarında bir koruyucu zar oluşturarak alkolün etkilerini hafifletiyormuş. Devedikeni bitkisi de karaciğerinizi korumak adına önceden alınabilir, Solgar'da hap olarak bulunuyor. İlki işe yarıyormuş, ikincisini bilemiyorum.
-Sarhoşken yapıp sonrasında çok pişman olduğunuz tüm saçmalık ve rezilliklerin bir listesini yapıp kendinizi alkole boğmadan önce bir okuyun. Her bardaktan sonra bir daha göz atın. Listeye yenilerini eklemek istemezsiniz.
-Çok içmekte ısrarlıysanız, karıştırmayın.

İş işten geçtikten sonra:
-Uyumadan önce içebildiğiniz kadar çok su için. Ufak çapta bir zehirlenme yaşıyor olan vücudunuzun iyileşmesini hızlandırabilecek tek şey su. Ne kadar çok su içerseniz, sabah kendinizi yaşayan ölü gibi hissederek uyanma olasılığınız o kadar azalır. Ayrıca ertesi gün de her fırsatta su için.
-Sabah portakal suyu için.
-Ne kadar cezbedici görünse de kafeinden uzak durun. Diğer insanları bilemiyorum ama bende hangover+kahve çok fena titreme yapıyor bütün gün.
-Uyandıktan sonra mümkün olduğunca erken hafif birşeyler yemeniz iyi gelecektir.
-Akşamdan kalma halini gidermek için birayla güne başlayanlardansanız, şöyle bir silkinip kendinize gelin, en yakın zamanda alkol tedavisine başlayın.

Thursday 6 December 2007

seriously??

Pozitif yaklaşımın ne kadar önemli olduğu ve etrafa verdiğimiz her çeşit enerjinin bize geri döneceğiyle ilgili bir kitap okuyordum uçakta. Artık pozitif olmaya son derece kararlı bir şekilde havaalanından Bostancı'ya geldikten sonra, 50 milyon bozdurmak istemediğim için taksi yerine dolmuşa binmeye karar verdim. Şaşkınbakkal'ın ne kadar olduğunu sordum adama, 1.05 cevabını aldıktan sonra da 1.10 verdim. Paramın üstü olan 50 bini bana vermeyen dolmuşçu herif, Marks and Spencer'ın önünde durdu ve bana "Şaşkınbakkal burası" yaptı. Ben de deli gibi yağmurda yürümek istemediğimden "Işıklarda inicem" dedim. Işıklar da 50 metre ilerde oluyor. Adam bu sefer ışıklarda durdu ve tam ben inerken "250 bin daha alayım" dedi. Eğer o kitabı okumamış olsaydım, akşam akşam uğraşmaktan hiç çekinmez ve ona "Kafanı sağına bi çevir, eğer okuman varsa, ki tipinden yok gibi duruyor, sağdaki durakta Şaşkınbakkal yazıyor, yani burası Şaşkınbakkal, ve ben sana 250 bin vermek zorunda değilim, eğer 5 kuruşun muhabbetini yapmakta ısrarlıysan paramın üstü olan 50 bini alayım asıl ben" derdim. Neyse, konunun özeti benim 250 binime olan derin bağlılığım değil tabii ki. Etrafta bu kadar orospu çocuğu insan varken pozitif olamıyorum, kusura bakmasın kimse. Pozitif olduğumda herkesi benim kadar pozitif sanıyorum, bütün duygularımı ortaya döküyorum, sonra da insanlar tepeme biniyorlar. Pozitif my ass yani. Demek ki orospu çocuğu olmak lazım. Nerede gördünüz ki beyaz atlı prenslerin iyi kızlarla evlendiğini, süper ahlaklı iş adamlarının çok zengin olduğunu falan? Filmlerde görürsünüz zaten ancak. Evet bundan sonra insanları kullanan, manipülatif, anlayışsız, duygusuz pislik bir insan olmalıyımdır belki de..

twin flames and soul mates

Have you been feeling alone or like something's missing in your life? Have you been feeling incomplete no matter what you did? Have you been searching for 'the one' to make you feel whole, but have been losing your faith in the whole 'true love' concept? Well hello then, welcome to the club! You're not alone. Actually, almost everyone feels that way. Being the love-addict that I am, I had been looking for an explanation and found the concept of twin flames. Your twin flame is the other half of your soul that you were split at the beginning of time. You both went your separate ways, lived many lives, and maybe even met in some of them but couldn't unite because one of you wasn't ready for the intense connection. Your ultimate goal is to reunite. All other relationships through all your lives are just practice for the ultimate relationship with your twin soul. This is why people feel incomplete and have a natural urge to become whole throughout their entire lives. It's very similar to what we call 'soul mates'. A person can have many soul mates, but only one twin flame. Soul mates are people that are on the same frequency level as you are, in other words, you are at the same stage of life with them. Usually you've known them in your previous lives as a family member, friend or lover. Soul mates help you improve and grow spiritually. Even if you haven't known them for a long time, you instantly connect. You love them, and they love you back, in a way you can't always explain. Known someone just for a few hours and felt as if they were your best friend? They're possibly one of your soul mates.


~~Currently in Lesbians on Ecstasy-Tell Me Does She Love The Bass mood

is it so hard to satisfy your senses
you found out to love me you have to climb some fences
scratching and crawling along the floor to touch you
and just when it feels right you say you found someone to hold you

baby tell me does she love you like the way i love you
does she stimulate you, attract and captivate you
tell me does she miss you, existing just to kiss you
like the way i do

Wednesday 5 December 2007

lover i don't have to love

But you.. you write such pretty words
But life's no story book.
Love's an excuse to get hurt.. and to hurt.
Do you like to hurt? (I do, I do.)
Then hurt me.

Hurt me.

I want a lover I don't have to love. Hurt me.

*Someone please take me to a gay bar. Pretty pretty please.

*Telefon sapığım, savcılığa yönlendiriyorum seni yarından itibaren.