Tuesday 26 February 2013

to all the beautiful, kick-ass, fierce femmes out there

Bu sene 27. kez düzenlenen London Lesbian and Gay Film Festival'ın biletleri bugün BFI üyeleri için ön satışa çıktı. Beşinci kez gidecek olduğum ve abartısız yıl boyunca en sevdiğim, en heyecanla beklediğim etkinlik olan festivalin biletlerine sahip olabilmek geçen senelerde işkence gibiydi; BFI sitesi çöküyor, telefonda 2-3 saat bekleniyor (evet, 2010 festivalinde 3 saat telefonda sıranın bana gelmesini beklemişliğim var) ve her şey normal işleyişine dönene kadar biletler bitmiş oluyordu. Bu sene yenilenen siteyle birlikte bu sorunu da çözmüşler, her şey 10 dakikada stressiz bir şekilde halloldu (geçen sene bilet kapacağım diye laptop başında bildiğiniz saç baş yolmuştum). 9'u bana, 4'ü arkadaşıma olmak üzere 13 filme bilet alıp 97 pound harcadıktan sonra senelerdir izleyebilsem keşke diye iç geçirdiğim Ivan Coyote'nin Londra performansına en ön sıranın en ortasında bilet bulduğum gerçeği kafama dank etti. Bilet bulamazsam içim çatlayacaktı gerçekten, nasıl sevindim anlatamam.

Bunu daha önce paylaşmıştım muhtemelen, ama bilgisayarımda kayıtlı halde bulundurduğum ve arada bir dönüp izlediğim 2-3 videodan biri olduğundan ve istisnasız her izleyişimde hüngür hüngür ağladığımdan tekrar paylaşıyorum.

Monday 25 February 2013

t party

Rüzgar Erkoçlar'ın trans olduğu "haberinin" patlaması üzerine nedense Türkiye'nin yarısı bunu konuşur oldu. Sözlükte sol frame'de konuyla ilgili başlıklara yüzlerce entry girilmişti, nefret dolu yazılar göreceğim diye korka korka açtım. "Pişman olmaz umarım" diyen densizler ya da trans erkeklerin penislerini merak eden bilgisiz insan modelleri dışında gördüğüm entry'lerin neredeyse tamamı "Aramıza hoşgeldin kanka, birlikte ava çıkarız (!) artık" şeklindeydi. Trans kadınların hepsinin seks işçisi muamelesi gördüğü, haftada bir sokaklarında öldürüldüğü bir ülkede trans erkeklere bu tür bir sırt sıvazlar yaklaşımın olması çok garibime gitti. Bu ataerkil kafadakilere göre "erkeklik" öyle süper bir kavram ki, ona dahil olunmak istenmesinden doğal şey yok herhalde onlar için.

İkiyüzlülükten öleceksiniz.