Friday 26 February 2010

nostalgia is drunk and frustration can be gorgeous

Bugünlerde içimde esen nostalji rüzgarları sebebiyle bol bol lise dönemi şarkılarımı dinler oldum. Nostalji playlistim içinde

-My Chemical Romance - Three Cheers for Sweet Revenge albümünün tamamı ve Demolition Lovers;

-Alkaline Trio - Mercy Me, Burn, Radio, We Can Never Break Up, I Lied My Face Off, Stupid Kid, Private Eye, Sorry About That ve Enjoy Your Day;

-Coheed and Cambria - A Favor House Atlantic ve Delirium Trigger;

-Matchbook Romance, Finch, Dashboard Confessional, From Autumn to Ashes, From First to Last, Saosin, Circa Survive etc. şarkıları yer alıyor.

O kadar ki, kendime bir adet Coheed and Cambria konser bileti almış bulunuyorum 24 Haziran Londra konserlerine.

Oh dear god, I don't feel alive
when you're cut short of misery
will you pray it be the end?
give a look surprised wide eyes to me
then you'll know just what I am,
the scare that triggers your fear.
come know me in a different light now,
come know me as god

you made a good friend to me
but while you were outnumbered and torn
you made us do things to you

Nostalji rüzgarlarım liseye kadar esiyor sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Ortalık yerde söylerken 2 kere düşüneceğim bir şey bu ama gayet ortaokul grubum olan Duman'ın bile iğrenç titrek vokalleri saymayınca aslında ne kadar güzel şarkılarının olduğunu fark ettim ilk 2 albümlerinde. Dolayısıyla Duman-Bal. So there.

you never see the lonely me at all



Bu şarkı dünya üzerindeki en hüzünlü güzelliklerden biri kesinlikle. Thank the gods şu an deli aşık olup birlikte olamadığım biri yok ki içimi o kadar acıtmıyor dinlerken, ama 1.55'teki bölümüne tapıyorum kesinlikle. Ayrıca 2.55'te Bowie'nin "Without you I'm nothing" deyişine ayrı tapıyorum.

I'm unclean, a libertine
And every time you vent your spleen,
I seem to lose the power of speech,
You're slipping slowly from my reach.
You grow me like an evergreen,
You never see the lonely me at all

I...
Take the plan, spin it sideways.
I...
Fall.
Without you, I'm nothing.

Take the plan, spin it sideways.
Without you, I'm nothing at all.

Tuesday 23 February 2010

goldsmiths


University of London'un bir bölümü -ve aynı zamanda Brian Molko'nun mezun olduğu okul- olan Goldsmiths College başvurduğum 3 okul arasında en çok istediğimdi. Bugün Gender Studies bölümünden koşullu kabul geldi, koşul da 2:1 degree'm olması. Degree notu İngiltere'de son 2 yıla bakılarak hesaplanıyor ve bu durumda bu sene %65 ortalamamın olması gerekiyor kabul edilmek için. Ama İzmir'de bir eğitim danışmanlık bürosuna sorduğumda da "Hayır 4 senenin ortalamasına bakılır" cevabı aldım. Ben hala son 2 sene olduğunu düşünüyorum, çünkü benimle aynı okuldan mezun olan diğer öğrencilerin son 2 yılına bakılırken benim 4 yılıma bakmaları saçma olur. Eğer 4 yılsa gerçekten ve Yeditepe'yi de Kent'e eklemem gerekiyorsa çoooook çok karışacak ortalama hesabım.


Sizce?

Deli gibi azimli öğrenci moduna geçip o 65'i almalıyım kesinlikle. Diğer 2 başvuruma henüz cevap gelmedi.

the vault pt.2

Yangında kendimden önce kurtaracaklarım arasına 2 yeni cici daha eklemiş bulunuyorum (2-3 hafta oldu ama ancak yazıyorum aslında).

MbMJ Totally Turnlock Billfold

MbMJ Jelly Jacquard Pochette in Brownie








PS: Şu an fark ettim ki birisi "the L Word Shane'in penisi var mı" diye google'da aratıp blog'uma ulaşmış. LOL out loud yani, Shane bir kadın olduğuna göre penisi olma ihtimali ne kadar? Strap-on diyoruz biz ona.

Sunday 21 February 2010

love music hate homophobia


İngiltere'nin her yerinden üniversite öğrencilerinin katıldığı National Student Pride bu sene 6 Mart Cumartesi yapılacak. Geçen sene çok eğlendiğim ve Brighton'a taptığım için bu sene de kesin gidecektim ama artık clubber kişiliğim tamamen yok olduğundan ve kırık ayağım pub crawl kaldıracak halde olmadığından sadece gündüz event'lerine katılırım diye düşünüyordum. Bu aralar pek bir hoşuma giden Chew Lips'i programa ekleyerek beni benden aldılar kendileri, o yüzden şimdi tamamına katılacağım. Tamamı dediğim Chew Lips sahneden inene kadar, gece 4'te başlayan after party'e ne çeşit insan üstü varlıklar enerji yetiştirebilecekler emin değilim.

Gündüz Itty Bitty Titty Committee gösterilecekmiş ayrıca, özlemiştim o filmi çok, süper oldu.