Thursday 9 December 2010

i predict a riot



Londra'da 10 Kasım'dan beri sürmekte olan öğrenci ayaklanmalarının en büyüğü bugün (eğitimdeki bütçe kesintisi ve okul ücretlerinin artırılmasıyla ilgili yasa tasarısı bugün oylanıyor). Olay hala devam etmekte olduğundan video bulamadım, ama insanlar sağı solu ateşe verip polisi molotof kokteyli yağmuruna tutuyorlarmış duyduğuma göre. En son ayaklanmada durup dururken kafasına polis copu yiyen ev arkadaşım da orada.

Okulumdaki dersler bugün iptal edildi. Tüm öğretmen ve öğrencilere bugünkü protestoya gitmeleri çağrısı yapılıyordu dün bölüm başkanı tarafından gönderilen emaillerde. Haftalardır derslerde protestolara gitmek isteyenlerin devamsızlığının kayda alınmayacağı, hatta dersi boşverip protestoya gitmemizin tercih edildiği söyleniyor hocalar tarafından.

Okullardaki işgaller sürüyor, bugün Goldsmiths'de kütüphane işgal edilmiş ve o kadar içine etmişler ki kütüphane temizlik için günün yarısında kapatılmak zorunda kalmış.

Protestoların oylamanın sonucunu değiştireceğini hiç sanmıyorum, ama eminim bu ileride oy kaybı olarak geri dönecektir (özellikle LibDem'lere).

Protestolara uzak bir yerde yaşamama rağmen akşam dışarı çıkmaya korkuyorum. Gideceğim yer olan Oxford Street protesto gruplarına pek yakın değil, ama yine de geçen sefer olaylar o tarafa taşmasın diye yollar kapatılmıştı.

No comments: