Friday 12 August 2011

candy bar girls

Pek hazzetmediğim bir yer olmasına rağmen içeri erkek almaması açısından Londra gay scene'i içinde türünün tek örneği olan Candy Bar'dan arada burada bahsediyorum. Londra'daki bildiğim kadarıyla en eski ve köklü women's bar olan Candy cheesy pop müzikleri, içeride cart pembe bir renk bulutu patlamış gibi görünen korkunç dekoru, alt katında haftasonu yapılan striptiz şovları, ve kadınlara birer cinsel obje gibi davranmak konusunda çoğu erkekten beter olan 25 yaş altı müşteri kitlesi ile pek davet edici olmayan bir et pazarıydı son yıllarda. Buna rağmen yine de saçma müzikten rahatsız olmayacak kadar sarhoş olduğum gecelerde Soho'da gittiğim diğer mekanlardan daha geç kapandığı için bazen geceyi orada sonlandırıyordum. Ama birkaç ay önce işletmecisi değişti, ve mekan baya düzelmiş görünüyordu en son gittiğimde.

İngiliz Channel 5 Candy Bar çalışanları ve müdavimlerinin hayatlarını Candy Bar Girls adında bir reality show'a dönüştürmüş. Program geçen ay yayınlanmaya başladı, hatta dün gece finali vardı. Tüm bölümleri download etmeme rağmen hem öldürecek zamanım olmadığından, hem de hayalkırıklığına uğramaktan korktuğumdan izlemedim. Trailer'lardan gördüğüme göre birkaç tanıdık yüz var. İzlemiş olan var mı? Sevdiniz mi? Tanıdığım çoğu insan sevmemiş.

İzleyince yeni bir post gelecek bu konuda.




Bu da programın Londra metrosundan bir reklamı. Ülkem insanı Tosun Paşa'daki Adile Naşit hamam sahnelerini sansürleyip paralı bir kanalda yayınlanan Grey's Anatomy'deki lezbiyen ilişkinin bahsi geçen sahneleri bile kesedursun, Londra'da gayet mainstream bir kanalda böyle bir program izleyip metroda bilmemkaç metrelik reklamını görmek son derece olağan bir durum. Ne acı.

No comments: