Friday 20 May 2011

idiocy knows no rest

Adana'da bir kadın iş arkadaşı başka bir kadına "Seni dudaklarından öpeyim, çok tatlısın" diye mesajlar attığı için kadının olayı mahkemeye taşıması üzerine "cinsel taciz" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırılmış. Buyrun haber burada.

Çok eminim ki bu bir homofobi örneği. Hatta hem homofobi, hem seksizm örneği.

Bu ülkede erkekler böyle mesajlar atmayı geçtim, sokakta kadınları takip edince, popolarını avuçlayınca, ve hatta tecavüz edince bile ceza almayabiliyorlar (hatta almama olasılıkları alma olasılıklarından daha fazla).

Ama bir kadın sırf birinin telefonuna böyle mesajlar attı diye hapis cezasına çarptırılıyor. Hem gay (ya da bi, queer, vs) olduğu, hem de toplumun idiotik değer yargılarının "pasif kadın" beklentisine uymadığı için cezalandırılmak isteniyor.

Bu ne saçma iş.

Bazen Türkiye vatandaşı olduğum için kendimden utanıyorum gerçekten.

"What makes stupidity really insufferable is that it is forever in action - idiocy knows no rest."

2 comments:

quezovercoatl said...

haberi gazetede gördüğümde benim aklıma da aynı şeyler gelmişti. demokratiğiz diye geçiniyoruz ama en adil olması gereken yargı'da bile homofobi sorunu var. ben bu sorunun ülkenin köküne kazınmış olduğunu düşünüyorum. ataerkil geleneklerimize dayanıyor. yıllar geçse de değişmez.

zerofeelings said...

homofobi ve seksizmin ülkenin köküne kazınmış olduğunu ben de düşünüyorum. bunun değişeceğini görebileceğimi de sanmıyorum.

malesef ülkemizdeki bu "ileri demokrasi"ye dair problemlerin sadece minik bir örneği yargı.