Thursday 20 January 2011

because we're standing in the way of control

Pelin Batu'nun Tarihin Arka Odası programında canlı yayında Kanuni'nin Sadrazamı ile eşcinsel ilişkisi olduğunu söylemesiyle ilgili bu haberi gördüm şimdi. Daha doğru düzgün bir kaynakta bulamadım malesef.

Haberin başlığı "Pelin Batu'dan Kanuni Gafı".

Biri birinin eşcinsel olduğunu iddia etti diye illa gaf mı oluyor bu? TDK'nın gaf tanımı: patavatsızlık, zamansız söylenen söz, pot. Söylenmemesi gereken şey yani. 193719 tane padişahtan en azından birkaçının eşcinsel olma ihtimali olamaz çünkü, böyle şeylerin uluorta söylenmemesi lazım. Anladığım kadarıyla insanlardaki zihniyet bu.

Haber diyor ki:

"Muhteşem Yüzyıl dizisinden sonra şimdi de Pelin Batu, Kanuni Sultan Süleyman'la ilgili aslı astarı olmayan bir iddiayı gündeme getirdi."

Aslı astarı olmadığını nereden biliyoruz? Bir olayın haberini verirken araya kendi zavallı düşüncelerini tıkıştıran gazetecilere sinir oluyorum. O ne öyle blog yazar gibi.

Yine haber diyor ki Murat Bardakçı anında tepki göstermiş Batu'nun lafına. Programı izlemediğimden bilemiyorum ne dedi. Ama Murat Bardakçı'nın Kanuni zamanında onun yakın çevresinde yaşamış biri olmadığını, her şeyin her zaman olduğu gibi kaydedilmediğini, dolayısıyla tarih boyunca olan her şeyi tam anlamıyla bilebilme ihtimalimizin olmadığını biliyorum.

Bir diğer bildiğim şey ise Batu'nun iddiası yersiz bile olsa, birinin eşcinsel olduğunu iddia etmenin sanki hakaretmiş gibi hemen yalanlanıp tepki görmesine sinir olduğum.

Ama haberde en sinir olduğum şey Erhan Afyoncu adlı adını ilk kez duyduğum insanın Batu'ya verdiği cevap:

“İbrahim ile Kanunu çocukluktan beri beraber büyüyorlar. Gayri ahlaki bir ilişki yok.”

Evet, çocukluktan beri beraber büyümüş 2 insanın seks yapabilme ihtimali yok çünkü.

O da değil,

"Gayri ahlaki" nedir ya? Canlı yayında eşcinselliği ahlaksızlık olarak nitelemenin hala yasal olduğu bir ülkenin vatandaşı olmaktan utanıyorum.

Öyle ahlakın içine sıçayım mümkünse.

No comments: