Thursday 31 March 2011

naked but safe and lifelessly yours

Ülkem dyke kültüründeki aktif-pasif muhabbetine sinir oluyorum. Fena halde, kendine o tür etiketler yapıştıran insanları 500 metreden yakınımda istemeyecek kadar sinir oluyorum.

Bu tür bir muhabbeti hayatımda sadece Türkiye'de gördüm. Avrupa'nın ya da Amerika'nın hiç bir yerinde böyle bir şey yok.

İnsanlar anladığım kadarıyla "Kadınsı görünüyorsa pasif, butch görünüyorsa aktif" moduyla yaklaşıyorlar bu konuya. Sonra ortaya maço erkekler gibi takılan "aktif"ler; sekste ve hayatta her şeyin karşılıklı olması gerektiğinden bihaber pillow princess "pasif"ler çıkıyor.

Bana göre aktif/pasif olmak sadece yatakta ya da hayatın her alanında dominant/submissive olmaktır. Ve BDSM'le alakalı bir kavramdır, vanilla (BDSM'le alakası olmayan) ilişkilerde bu tür partnerler arasındaki "güç" farkına dayanan bir dinamik olmayabilir. Bir de aktif/pasif olmanın insanın tipiyle falan alakası yoktur, butch ya da femme olmakla ya da bunlardan farklı bir şey olmakla alakası yoktur. Birisi son derece dominant ve "feminen" olduğu kadar, gayet butch ve submissive de olabilir.

Sekste kendine dokundurmamak "Aman tanrım çok aktifsin" olma belirtisi değil, stone butch olma belirtisidir.

Sekste "Sen bana zevk ver ama ben sana dokunmam" mantığında olmak "Aman tanrım çok pasifsin" olma belirtisi değil, ya tokatlanası derecede bencil ya da heteroluktan çitin diğer tarafına geçici bir süreliğine atlayan bir pillow princess olma belirtisidir.

Ayrıca kendinizi aktif ya da pasif olarak tanımlamak da benimle asla o aktifliğinizi ya da pasifliğinizi uygulama şansınızın olmayacağının belirtisidir. Having said that, kendinizi dom/top ya da sub/bottom olarak tanımlıyorsanız fotoğraflarınızı bana email atabilirsiniz.

Şu aktif/pasif kelimelerinden nefret ediyorum ya gerçekten. Cümle içinde kullanırken kendime sinir oldum.

PS. Bu arada IAMX'in çoğu şarkısında BDSM referansları var. Eskiden hiç fark etmemiştim çoğunu, şimdi yeni bir gözle dinleyince "Evet, bariz var" diyorum.

3 comments:

Anonymous said...

açıkçası ben bu ayrıma gidilmesinden nefret ediyorum. dediğin gibi dyke duran insan yatakta submissive olabilir gibime geliyor. hoş hiç butch ya da dyke biriyle birlikte olmadım tipim değiller. bende feminen olmama rağmen yatakta gayet dominant'm zaman zaman sub'a da kayıyorum gerçi ama genel olarak öyle. bunu duyan şaşırıyor anlamıyorum. sanırım bunun nedeni mutlaka ilişkide birinin kadın birinin erkek rolü üstlenmek zorunda olduğu yanılgısı.

Anonymous said...

ayrıca IAMX'n şarkılarındaki BDSM'yi ben göremedim belki dikkat etmediğimdendir, bir örnek versene merak ettim.

zerofeelings said...

IAMX'ten şu anda aklıma gelenler:

You stick it in me: "I have blood, so hurt me"

Naked but safe: Hem adı, hem de "They tied me to the radiators. I was kicked around and locked down"

Your joy is my low: "You bite to excite yourself. And you bite, and I'm awake and I'm the slave tonight"

Sailor: "In my cell, you ask me if I wanna be a sailor. Freeway, three-way, take me like a sailor" BDSM'den çok roleplay'li kinky sex referansı gibi gerçi.

Bunlar geldi şimdilik aklıma :)

Ben gayet switch bir insanım, ama %70 sub'ım denebilir. İnsanına göre değişiyor, aldığım enerjiye bağlı. Aynı insanla rol değiştirebilirim miyim henüz bilmiyorum.