Friday 7 December 2007

dealing with your hangover

Çok içilen günlerin ertesi sabahı iğrenç bir başağrısı ve bulantıyla "Allah kahretsin" diyerek uyanmanıza engel olabilecek bazı öneriler..

Önceden alınabilecek tedbirler:
-Hiç içmeyin.
-Madem içtiniz, bari boş mideyle içmeyin.
-Tam yağlı yoğurt yemek midenin iç duvarında bir koruyucu zar oluşturarak alkolün etkilerini hafifletiyormuş. Devedikeni bitkisi de karaciğerinizi korumak adına önceden alınabilir, Solgar'da hap olarak bulunuyor. İlki işe yarıyormuş, ikincisini bilemiyorum.
-Sarhoşken yapıp sonrasında çok pişman olduğunuz tüm saçmalık ve rezilliklerin bir listesini yapıp kendinizi alkole boğmadan önce bir okuyun. Her bardaktan sonra bir daha göz atın. Listeye yenilerini eklemek istemezsiniz.
-Çok içmekte ısrarlıysanız, karıştırmayın.

İş işten geçtikten sonra:
-Uyumadan önce içebildiğiniz kadar çok su için. Ufak çapta bir zehirlenme yaşıyor olan vücudunuzun iyileşmesini hızlandırabilecek tek şey su. Ne kadar çok su içerseniz, sabah kendinizi yaşayan ölü gibi hissederek uyanma olasılığınız o kadar azalır. Ayrıca ertesi gün de her fırsatta su için.
-Sabah portakal suyu için.
-Ne kadar cezbedici görünse de kafeinden uzak durun. Diğer insanları bilemiyorum ama bende hangover+kahve çok fena titreme yapıyor bütün gün.
-Uyandıktan sonra mümkün olduğunca erken hafif birşeyler yemeniz iyi gelecektir.
-Akşamdan kalma halini gidermek için birayla güne başlayanlardansanız, şöyle bir silkinip kendinize gelin, en yakın zamanda alkol tedavisine başlayın.

3 comments:

ilke said...

Alkolden uzak durun. İllaki içicem diyorsanız Malibu, Mojito gibi şirin şeylerden az miktarda için.

Anonymous said...

Alcasetzer var. Ertesi günün olmazsa olmazlarından.

zerofeelings said...

alka seltzer!! hastasıyım, tadı da mükemmel ayrıca bayılıyorum.

saçların da süper ayrıca :)